0
05 srpna, 2014

Patizonové placičky

   

Oloupeme patizón, rozkrojíme a vyndáme z něj prsty semena (občasné zapomenuté semínko není na závadu). Nastrouháme jej na hrubém struhadle, přidáme rozklepnutá vejce, najemno nakrájenou petrželovou nať (s tou nešetříme), trochu strouhaného muškátového oříšku, pepř a sůl. Těsto promícháme a zahustíme moukou tak, aby bylo o něco hustší než těsto palačinkové. Necháme 10 minut odpočinout a smažíme v placičkách o něco větších než dlaň.

Desetiminutové čekání na vyzrání těstíčka si zkrátíme výrobou namáčky. Do jogurtu rozdrtíme dva stroužky česneku, dosolíme a pro zvýraznění svěží chuti přidáme šťávu z půli citronu. Promícháme a v ledničce necháme odležet.

Placičky servírujeme s rajčaty krájenými na měsíčky, s jejichž chutí se patizon s petrželí výtečně doplňuje.

Alternativy: do těsta nemusíme přidávat muškátový oříšek a k placičkám nemusíme podávat česnekovou namáčku.

Dobrou chuť!

Zdroj: www.labuznik.cz